2017公共英语pets1级阅读理解全真测试试卷及答案

发布时间:2017-06-29 编辑:绮雯 手机版

  导语:公共英语的阅读理解是短文理解,下面是YJBYS小编收集整理的两篇2017公共英语pets1级阅读理解全真测试试卷及答案,欢迎参考!

  【2017公共英语pets1级阅读理解全真测试试卷及答案一】

  People thank their parents with two days: Mother' s Day, on the second Sunday in May, and Father' s Day, on the third Sunday in June. These days are to show love for parents. They raise their children and educate them to be good people. They give them love and care.

  The tWO days are celebrated(庆祝)in many different ways.On Mother’S Day,people wear carnations.Wearing a red one means having a living mother, while a white one shows that the mother is dead. It' s also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days families get together at homes as well as in restau-

  rants.They often have outdoor barbecues(烧烤聚会)for Father’S Day.These are days of fun and good feelings.

  Another tradition(传统)is to give cards and gifts.Children make them in school.Many people make their own presents.These are more valued(宝贵的)than those bought in shops.It ’8 not the value of the gift that is important, but the love for the parents. Card shops, florists, candy makers, phone companies and other shops do lots of business during these holidays.

  参考解析:参考译文

  人们以两个特殊的日子向父母表示感谢:每年五月第二个星期日的母亲节和六月第三个星期日的父亲节。这两天是儿女向父母表达爱心的日子。父母把孩子们抚养长大,教育他们,关心和爱护他们。

  人们用各种形式来庆祝这两个日子。在母亲节的时候,人们佩戴康乃馨。红色康乃馨表示母亲还健在,白色的表示母亲已经去世。这一天,很多人也会去公墓怀念逝世的父母。在这两天,家家都会聚在家中或是餐馆。人们也常常在父亲节的时候举行户外烧烤聚会。这是充满欢乐和美好情感的日子。

  另一个传统是赠送卡片和礼物。孩子们在学校制作,很多大人也会自制礼物。这些亲手做的礼物比在商店买的更有价值,因为对父母的爱使得这些礼物变得贵重。卡片店、花店、糖果店、电话公司还有很多其他的商店都会在这些节日大做生意。

  答案及解析

  Which is not a reason for children to show love for parents?

  A.Parents love and take care of children.

  B.Parents pass away before children grow up.

  C.Parents give education to children.

  B【解析】题干意为“哪一个不是儿女表示对父母爱的原因?”从文章第一段最后两句“They raise their children and educate them to be good people.They give them love and care.”可以找到选项A和C。而选项B的意思是“父母在儿女长大之前就去世了”这个不是理由。

  What do you know about "carnation" .9

  A.It only has two kinds of colors.

  B.It refers to the clothes people wear on Mother' s Day.

  C.It' s a kind of flower showing love and best wishes.

  ABC

  参考答案:C

  参考解析:C【解析】题目是要我们推测“carnation”的含义。从文章第二段“0n Mother's Day, people wear carnations. Wearing a red one means having a living mother, while a white one shows that the mother is dead.”可以看出来carnation应该是一种花,而且是在母亲节佩戴表示特殊意义的花。选项A文章没有提到它就只有两种颜色。由此可以见,本题的正确答案应为C。

  On Mother' s Day and Father' s Day __

  A.people usually have family parties

  B.everyone goes to the cemetery

  C.children always go to parents' home

  参考解析:A【解析】采用排除法逐一看选项。文章中提到“On these days families get together at homes…”可以看出在这些节日经常举行家庭聚会,文章中只提到父母死了的儿女才会去公墓,选项B是错误的,选项c文章没有谈到。

  what do you think "florists" do?

  A.They sell flowers.

  B.They make bread.

  C.They sell clothes for Mother' s Day and Father' s Day.

  参考解析:A【解析】题目要我们推测flofists是干什么的。通过词语的构词形式我们很容易想到flower这个词语。而且,文章之前已经提到了母亲节需要戴花,而这个节日里能够做很多生意的当然也是少不了花店。由此可以见.本题的正确答案应为A。

  What can we learn from the passage?

  A.Both festivals are in May.

  B.Hand-made gifts are more valuable.

  C.Not all the children love their parents.

  参考解析:B【解析】采用排除法逐一看选项。文章中第一段提到母亲节是在五月.而父亲节是在六月,选项A是错误的。再来看选项B,文章中第三段提到“These ale more valued(宝贵的)than those bought in shops.”因此是正确的。选项C文章没有提到。

  【2017公共英语pets1级阅读理解全真测试试卷及答案二】

  In AmsterdaIIl(阿姆斯特丹),there is an unusual Children Restaurant.It is run(经营)by children.From the manager to the cooks,waiters and other members are all children from six to twelve years old.They themselves do all the necessary work such as cooking and cleanin9.These children are selected(挑选)in Amsterdam.After train-ing(亚博娱乐pt客户端--任意三数字加yabo.com直达官网),they may work in the restaurant for four weeks.All of them like their work.

  This restaurant was founded(创办)in l983 by a woman cook,who wanted to give children chances to leam to be useful to the public.And now she is the only adult(大人)there,but her job is just to take care of the children.

  The restaurant is welcomed almost by everyone.Since there are only 20 seats in the restaurant,it is always full of people.

  If you want to have a meal in the restaurant,you must tell them ahead of time(提前).The cost of a meal is different according to different people.Usually four dollars for each adult,but much cheaper for the children.And its business hours are only on Saturday evenings and Sunday afternoons.

  参考解析:参考译文

  在阿姆斯特丹,有一个不同寻常的儿童饭馆。它是由孩子们来经营的。从经理、厨师到服务员和其他人都是些6到l2岁的孩子。他们自己完成所有必需的工作,比如做饭和清洁。这些孩子们都是从阿姆斯特丹挑选出来的。经过亚博娱乐pt客户端--任意三数字加yabo.com直达官网后,他们可以在饭馆里工作4个星期。他们都很喜欢自己的工作。

  这个餐厅在1983年由一个女厨师创办,她想给孩子们一些机会让他们学会成为对社会有用的人。现在她是那里惟一的大人,但是她的工作只是照顾孩子们。

  这个饭馆几乎受到每一个人的欢迎。由于那里只有20个位置,所以饭馆里总是满的。

  如果你想在这个饭馆用餐,你必须提前告诉他们。不同的人一顿饭的花费是不一样的。通常,成年人是每人4美元,小孩就便宜得多了。它的营业时间只限于周六晚上和周日下午。

  答案及解析.

  Where is the unusual Children Restaurant?

  A.In Holland.

  B.In Poland.

  C.In England.

  A【解析】文中提到“该餐馆位于阿姆斯特丹”,阿姆斯特丹是荷兰首都。

  How old are the people who run the restaurant?

  A.Over 20.

  B.From 16 to 21.

  C.From 6 to 12.

  参考解析:C【解析】文中提到“该餐馆的所有职员都在6—12岁这个年龄段”。

  Why did the woman cook set up this restaurant?

  A.To earn money.

  B.To give children chances to learn to be useful to the public.

  C.To attract customers.

  参考解析:B【解析】文中提到“女厨师成立这个餐馆是为了给孩子们提供一个机会,使他们学习做一个有用的人”。

  How many seats are there in the restaurant?

  A.20.

  B.10.

  C.30.

  参考解析:A【解析】文中提到这家儿童餐馆“只有20个座位”。

  If you want to have a meal in the restaurant, what should you do first?

  A.Make a reservation.

  B.Telephone them.

  C.Just go there.

  参考解析:A【解析】文中提到“如果你想去该餐馆就餐的话,你必须提前告诉他们”,意即“预订”(make a reservation)。

本文已影响1698
+1
0